Przepis na karmelizowane marchewki z fetą, granatem i Treny Lunch z mhammas

Marchewki karmelizowane z fetą, granatem i Treny Lunch z mhammas

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania marchewek karmelizowanych z fetą, granatem i Treny Lunch z mhammas:

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, marchewki obierz, większe przekrój na pół na nawet na ćwiartki. Wrzuć na patelnię, oprósz solą i pieprzem i smaż aż się zarumienią i lekko zmiękną. W tym czasie w miseczce przygotuj dressing. Wymieszaj oliwę, ocet oraz sok z połowy granatu, dopraw delikatnie solą i pieprzem. Dodaj posiekaną miętę. Do dużej miski wsyp ugotowany TL, dodaj marchewki i dressing. Wymieszaj wszystko razem. Na wierzch posyp listkami mięty, pokruszoną fetą oraz pestkami z drugiej połówki granatu.

Przepis na karmelizowane marchewki z fetą, granatem i Treny Lunch z mhammas
Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie