Przepisy

Lunch w słoiku z hummusem buraczanym

autor: Zabawa w gotowanie Obiady

Składniki:

Jak przygotować:

Cieciorkę moczymy w wodzie przez całą noc. Rano odcedzamy i dokładnie płuczemy. Ponownie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, ok 60 minut. Odcedzamy i studzimy. W blenderze umieszczamy ugotowane ziarna, buraka, czosnek, pastę tahini, sok z cytryny, oliwę oraz wodę. Miksujemy wszystko dokładnie, na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy trochę wody. Hummus powinien być puszysty, niezbyt zwarty. Układamy na dno słoika. Następnie wykładamy ugotowaną mieszankę TL z burakiem, zwieńczamy świeżą rukolą

Do podania:

oliwa, natka pietruszki, sezam

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_lunch-w-sloiku-z-hummusem-buraczanym_291