Przepisy

Kasza jaglana z truskawkami i granatem na soku

Desery

Składniki:

  • filiżanka kaszy jaglanej Melvit
  • kilka sezonowych owoców np. garść truskawek, owoców leśnych
  • łyżka nasion granatu
  • garść pokruszonych migdałów
  • łyżka masła
  • 1,5 filiżanki soku jabłkowego
  • 1,5 filiżanki wody
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kardamonu

Jak przygotować:

1. Kaszę jaglaną podprażamy na suchej patelni.

2. Podprażoną kaszę płuczemy na gęstym sicie, przelewając kilka razy wrzątkiem.

3. Kaszę zalewamy sokiem i wodą, dodajemy masło i gotujemy pod przykryciem.

4. W połowie gotowania dodajemy cynamonu i kardamonu.

5. Tak ugotowaną kaszę serwujemy ze świeżymi owocami i pokruszonymi migdałami.

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_kasza-jaglana-z-truskawkami-i-granatem-na-soku_67