Przepisy

Kasza jaglana w towarzystwie zielonych szparagów

Obiady

Składniki:

  • ½ szklanki kaszy jaglanej Melvit
  • pęczek zielonych szparagów
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki blanszowanych migdałów
  • łyżka posiekanej mięty
  • 10 czarnych oliwek
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Jak przygotować:

Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Umyj szparagi, odetnij końcówki i pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż chwilę na patelni, następnie dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i migdały. Wszystko smaż do miękkości. Szparagi powinny być miękkie, ale chrupkie. Wystudzona kaszę przełóż do miski, posiekaj i dodaj miętę, oliwki (w całości lub pokrojone)oraz usmażone razem szparagi, pomidorki i migdały. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i skropl oliwa z oliwek. Delikatnie wymieszaj.

Smacznego!

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_kasza-jaglana-w-towarzystwie-zielonych-szparagow_33