Przepisy

Jaglana w tropikach czyli jaglane smoothie

autor: Kasia Fenix Przekąski

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej Melvit
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 dojrzały banan
  • sok z 1 cytryny
  • woda (do uzyskania właściwej konsystencji)

Jak przygotować:

Ugotuj kaszę wg przepisu na opakowaniu. Obierz mango, wytnij miąższ, oddzielając go od pestki, ścinając delikatnie nożem. Obierz banana ze skórki i pokrój w plasterki. Wyciśnij sok z cytryny. Wszystkie składniki wrzuć do naczynia i zmiksuj na gładką masę koktajlową. Jeżeli konsystencja będzie zbyt gęsta dodaj trochę wody mineralnej i zmiksuj ponownie.

Przelej smoothie do szklanki, udekoruj świeżymi owocami, listkiem mięty.

Smacznego!

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_jaglana-w-tropikach-czyli-jaglane-smoothie_18