Przepisy

Hummus z awokado i kaszą jaglaną

autor: Zabawa w gotowanie Przekąski

Składniki:

Jak przygotować:

Ciecierzycę zalewamy wodą na całą noc z dodatkiem ½ łyżeczki sody. Rano przepłukujemy, nalewamy świeżej wody, dodajemy sodę i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Kaszę jaglaną podprażamy w garnku na sucho, zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy do wchłonięcia wody. Przykrywamy i odstawiamy na 10 minut by doszła. Studzimy. W blenderze umieszczamy wszystkie składniki, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem skrapiamy hummus oliwą, posypujemy Trio Seeds i pestkami dyni.

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_hummus-z-awokado-i-kasza-jaglana_219