Przepis na grzyby z ziemniakami i mhammas

Grzyby z ziemniakami i mhammas

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania grzybów z ziemniakami i mhammas:

Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła, wrzuć cebulę pokrojoną w piórka, oprósz solą i smaż aż się zarumieni. Dodaj łyżkę masła, wrzuć grzyby pokrojone w paski i usmaż na złoto na średnim ogniu. Dodaj ziemniaki obrane i pokroje w plastry ok.3mm. Zmniejsz ogień i duś aż ziemniaki będą miękkie, mieszaj co jakiś czas. W międzyczasie ugotuj 1 saszetkę TL. Gdy ziemniaki będą już miękkie, dodaj ugotowaną mieszankę, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp posiekaną natką pietruszki.

Przepis na grzyby z ziemniakami i mhammas
Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie