Przepisy

Faszerowany Bakłażan z quinoa

autor: Zabawa w gotowanie Obiady

Składniki:

Jak przygotować:

Bakłażana przekrajamy wzdłuż na pół. Nacinamy miąższ, oblewamy obficie oliwą, oprószamy solą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20-30 minut aż zmięknie. W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło, smażymy cebulę pokrojoną w piórka, gdy się zeszkli dodajemy posiekany czosnek a chwilę po nim umyte i pokrojone w plasterki grzyby. Smażymy aż się zarumienią. Dodajemy TL oraz posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Gdy bakłażan będzie miękki wykładamy do na talerz, wydrążamy część miąższu i dodajemy na patelnię z gotowym farszem, mieszamy i wykładamy farsz na bakłażany. Posypujemy natką i ziarenkami granatu.

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_faszerowany-baklazan-z-quinoa_312