Przepisy

Chrupiąca sałatka ze słodkim Quinoa trio i krwistą pomarańczą

autor: Maia Sobczak Kolacje

Składniki:

Jak przygotować:

Szpinak myję i suszę na cedzaku. Pomarańczę myję i kroję na 2-3 plastry, razem ze skórką. Gruszkę myję i odkrawam z niej gruby plaster. 

Na patelni rozgrzewam masło klarowane i przesmażam na wysokim ogniu plastry gruszki i pomarańczy, na końcu podlewając łyżeczką syropu imbirowego. 

Miód mieszam z sokiem wyciśniętym z pozostałej części pomarańczy i z utartym czerwonym pieprzem.

Szpinak wykładam na głębszy talerz, posypuję ugotowaną Quinoa Trio, wykładam podsmażoną gruszkę i krwiste pomarańcze na koniec polewając sosem miodowym. 

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_chrupiaca-salatka-ze-slodkim-quinoa-trio-i-krwista-pomarancza-_276