Przepisy

Chleb orkiszowy z otrębami lnianymi i konopiami

autor: Zabawa w gotowanie Przekąski

Składniki:

Jak przygotować:

Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce i dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto będzie dość gęste i zwarte. Przykrywamy miskę folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie formę na chleb smarujemy olejem kokosowym i posypujemy dokładnie otrębami. Wykładamy ciasto do formy i dociskamy delikatnie zwilżonymi dłońmi. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni, a chleb na ten czas zostawiamy do podrośnięcia (ok. 15 minut). Pieczemy 60 minut. W trakcie pieczenia zaglądamy i w razie potrzeby przykrywamy chleb z góry folią aluminiową by się zbytnio nie spiekł. Upieczony chleb wyciągamy od razu z formy (wychodzi bez problemu) i studzimy na kratce. Smacznego!

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_chleb-orkiszowy-z-otrebami-lnianymi-i-konopiami_169