Przepisy

Bataty faszerowane Trendy Lunch z soczewicą

autor: Zabawa w gotowanie Obiady

Składniki:

Jak przygotować:

Batata dokładnie myjemy, kroimy na pół, smarujemy oliwą i pieczemy do miękkości w temperaturze 200 stopni. Cebulę obieramy, kroimy  w kostkę, smażymy na rozgrzanej oliwie do zarumienienia, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, a po chwili dodajemy zawartość saszetki. Smażymy wszystko przez chwilę, dodajemy passatę, mleczko oraz przyprawy. Gotujemy do miękkości kaszy i soczewicy. Gotowy farsz nadkładamy do batatów. Podajemy posypane świeżą kolendrą. Gotujemy sos na małym ogniu, aż zgęstnieje. W międzyczasie gotujemy saszetkę Trendy Lunch. Podajemy kaszę z sosem, posypane posiekaną natką pietruszki.

 

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_bataty-faszerowane-trendy-lunch-z-soczewica_236