• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Pyszna zupa dyniowa z pomidorami z końcówką Trendy Lunch

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

  • 1/2 ugotowanej wcześniej torebki Trendy Lunch z marchewką
  • 1/2 dyni hokkaido
  • kawałek dyni masłowej 
  • 5-6 listków szałwii
  • 3 marchewki
  • szklanka pomidorowej passaty lub 5 dużych pomidorów świeżych
  • 2 plasterki imbiru
  • 3 plasterki świeżej kurkumy
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • szczypta korzennej przyprawy masala tea
  • świeżo mielony pieprz i sól do smaku

Jak przygotować:

Marchewki i dynię masłową obieram, kroję na mniejsze kawałki. Hokkaido myję i kroję ze skórką. W garnku rozpuszczam masło klarowane, podsmażam na nim marchewkę, dynię, szałwię, imbir i kurkumę przez około 6 minut. Dodaję przyprawę korzenną, zalewam gorącą wodą i gotuję przez 20-30 minut aż warzywa będą miękkie. Jeśli mam świeże pomidory, dokładam do smażenia razem z dynią i marchewką jeśli passatę – dolewam ją teraz, razem z połówką ugotowanego Trendy Lunch. Całość gotuję przez 5 minut i miksuję blenderem na gładką masę, dosmaczam solą i pieprzem. Serwuję ciepłą, najchętniej z odrobiną jogurtu kokosowego. 

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak
MELVIT S.A. © 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe