• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Mus jaglano-jabłkowy

Autor przepisu: Kasia Fenix

Jak przygotować:

Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Jabłka umyj, obierz ze skórki, pokrój w kostkę, nie musi być równo, jabłka się rozpadną podczas gotowania. Przełóż jabłka do garnka, zalej niewielką ilością wody, dodaj cynamon i goździki. Duś na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, do uzyskania konsystencji musu. Użyj słodszych jabłek, wtedy mus będzie słodki bez zbędnego dosładzania. Ja dodałam pod koniec duszenia kilka borówek amerykańskich, żeby uzyskać ciekawszy kolor.

Przełóż do szklanki (salaterki) warstwowo kasza na przemian z musem. Posyp cynamonem.

SMACZNEGO!

Czas przygotowania:
15 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Kasia Fenix
MELVIT S.A. © 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web