Mhammas z ręcznie ucieranym pesto z liści rzodkiewki przepis

Mhammas z ręcznie ucieranym pesto z liści rzodkiewki

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

Sposób przygotowania mhammas z ręcznie ucieranym pesto z liści rzodkiewki:

Torebkę Trendy Lunch rozcinam a zawartość wsypuję do rondla. Chwilę podprażam na łyżce oleju z odrobiną soli, zalewam 

szklanką wody i gotuje aż mieszanka wchłonie wodę. Odstawiam pod przykryciem.

Liście rzodkiewki myję, delikatnie osuszam i szatkuję na drobno. Migdały podprażam na suchej patelni a potem kroję je na mniejsze części, czosnek obieram, rozgniatam nożem na desce i szatkuję z dodatkiem soli.

Do kamiennego moździerza wrzucam poszatkowane liście i ucieram je porządnie z dodatkiem soli, czosnku i pociętych prażonych migdałów. Na koniec dodaję oliwę, płatki drożdżowe i sok z cytryny. Całość jeszcze raz mieszam, próbuję i część mieszam z ugotowaną mieszanką Trendy Lunch. Dodaję świeże listki mięty i podaję jako osobne danie albo dodatek do czegoś większego. Świetnie spisuje się na pikniku albo jako dodatek do grillowanych warzyw czy owoców. W słońcu i na świeżym powietrzu wszystko smakuje zupełnie inaczej.

Mhammas z ręcznie ucieranym pesto z liści rzodkiewki przepis
Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak