• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Komosa ryżowa z natką pietruszki i pomarańczą z sosem marchewkowym

Autor przepisu: Ula Somow

Składniki:

  • 50g komosy ryżowej Melvit* (Quinoa)
  • duży pęczek natki pietruszki
  • musztarda francuska
  • sos marchewkowy:
  • pieczona lub gotowana marchew
  • łyżka oliwy
  • kurkuma
  • imbir
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie: tofu, pomidorki koktajlowe

Jak przygotować:

1.    Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.* 
Ja gotowałam ją w wodzie, w której wcześniej gotowałam Trendy Lunch z grzybami leśnymi, dlatego komosa nabrała grzybowego posmaku.

2.    Natkę pietruszki drobno posiekaj. 

3.    Przygotuj sos: pieczoną marchew zmiksuj z oliwą, kurkumą, startym imbirem, doprawiając solą i pieprzem do smaku.* Jeśli nie chcesz robić sosu, dodaj ocet balsamiczny lub sok z cytryny.

4.    Natkę pietruszki wymieszaj z musztardą, sosem marchewkowym lub octem balsamicznym, komosą ryżową.

Czas przygotowania:
20 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Ula Somow
MELVIT S.A. © 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe