Przepis Granola różana z syropem klonowym

Granola różana z syropem klonowym

Składniki:

  • 1,5 szklanki płatków owsiane górskich Melvit
  • łyżka masła klarowanego
  • szczypta utartej skórki z cytryny
  • łyżka pokruszonych orzechów brazylijskich/laskowych
  • 2 łyżki suszonej morwy białej
  • łyżka suszonej żurawiny (najlepiej słodzonej sokiem)
  • dwie łyżki syropu klonowego
  • dwie płaskie łyżki wody różanej
  • 3-4 pączki suszonej róży

Sposób przygotowania granoli różanej z syropem klonowym:

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wrzucamy utartą skórkę, pokruszone orzechy i suszone owoce. Dodajemy płatki owsiane, syrop klonowy, wodę różaną i zgniecione pączki suszonej róży. Wszystko podprażamy, odstawiamy do ostygnięcia i przekładamy do słoika.

Przepis Granola różana z syropem klonowym
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy