Owsianka z kokosem i czekolada
Owsianka z kokosem i czekolada

co przygotować?

  • 1,5 szklanki płatków owsianych pełnoziarnistych firmy Melvit
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 czubate łyżki mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 90 g masła
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady

sposób przygotowania:

1. Płatki, wiórki, mąkę, proszek i sól mieszamy w dużej misce. Masło ucieramy z cukrem, gdy masa będzie puszysta dodajemy jajko. Utarte masło dodajemy do składników sypkich i delikatnie zagniatamy.

2. Czekoladę kroimy na drobną kosteczkę i łączymy z wcześniej przygotowaną masą. Na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia układamy po łyżce ciasta i delikatnie je rozpłaszczamy.

3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu) przez 13 minut.