Przepis na bakłażan faszerowany z quinoa

Faszerowany bakłażan z quinoa

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania faszerowanego bakłażana z quinoa:

Bakłażana przekrajamy wzdłuż na pół. Nacinamy miąższ, oblewamy obficie oliwą, oprószamy solą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20-30 minut aż zmięknie. W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło, smażymy cebulę pokrojoną w piórka, gdy się zeszkli dodajemy posiekany czosnek a chwilę po nim umyte i pokrojone w plasterki grzyby. Smażymy aż się zarumienią. Dodajemy TL oraz posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Gdy bakłażan będzie miękki wykładamy do na talerz, wydrążamy część miąższu i dodajemy na patelnię z gotowym farszem, mieszamy i wykładamy farsz na bakłażany. Posypujemy natką i ziarenkami granatu.

Przepis na bakłażan faszerowany z quinoa
Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie