B2B

Kasza gryczana

Kasza gryczana Melvit 12,5 kg - B2B Kasza gryczana B2B
  • CN code: 1103199000
  • Shelf life from the date of production: 540 dni

Packing

Big Bag, 12,5 kg

Description

W kuchni polskiej obecna od lat. Pomimo tego, że zazwyczaj stanowi element dań tradycyjnych, to aktualnie jest również coraz częściej główną bohaterką nowoczesnych przepisów kulinarnych. Kasza gryczana to pełnowartościowy i naturalnie bezglutenowy produkt o wyrazistym smaku, który jest podstawowym składnikiem każdej diety eliminacyjnej. Producent kaszy gryczanej Melvit S.A. zaprasza do skorzystania z oferty B2B.

 

Kasza gryczana – to, co najlepsze dla człowieka!

Kasza gryczana to drobne, brązowe ziarenka o trójkątnym kształcie, będące doskonałym źródłem białka (od 10 do 16 proc. zawartości). Kasza gryczana hurt zawiera pożądane przez organizm ludzki aminokwasy (m.in. lizynę oraz tryptofan), których nie jest w stanie sam wytworzyć.

Kasza gryczana posiada właściwości odkwaszające, przez co jej regularne spożywanie znacząco obniża kwasowość naszego organizmu. Kasza gryczana B2B to także bogate źródło błonnika, którego jest w niej ponad 2 razy więcej niż w makaronach czy różnych odmianach ryżu. Na 100 gramów kaszy gryczanej przypada ponad 6 gramów błonnika, odpowiedzialnego za prawidłową pracę naszych jelit, eliminowanie zaparć oraz usprawnienie funkcjonowania układu pokarmowego.

 

Producent kaszy gryczanej poleca

Jako doświadczony producent kaszy gryczanej polecamy ją szczególnie osobom cierpiącym z powodu zaburzeń pracy jelit oraz będącym na diecie redukcyjnej, której głównym wymogiem jest mniejsza ilość spożywanych kalorii.

Wysoka jakość produkowanej przez Melvit S.A. ekologicznej kaszy gryczanej gwarantuje bogactwo składników mineralnych, w tym przede wszystkim potasu tak potrzebnego do obniżenia ciśnienia krwi. Dlatego też jest to idealny składnik pożywienia dla osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze.

Produkcja kaszy gryczanej to wyrób pełen witaminy B1, witaminy B2, witaminy B6, tiaminy, żelaza, potasu, wapnia, cynku oraz krzemu! Duża zawartość kwasu foliowego, witaminy E oraz żelaza stawia kaszę gryczaną w czołówce produktów polecanych osobom chorującym na anemię, a także kobietom o bardzo obfitych objawach miesiączkowania.

 

Jak prawidłowo przygotować kaszę gryczaną?

  • Należy zagotować 2 szklanki wody z 1 łyżeczką soli. Dodatkowo można dodać łyżkę oleju.
  • Do gotującej się wody wsypać 1 szklankę kaszy gryczanej, mieszając delikatnie przez kilka sekund, aby kasza nie przykleiła się do dna garnka.
  • Gdy woda z kaszą zagotuje się ponownie, należy zmniejszyć ogień (woda musi nadal bardzo delikatnie się gotować) przykryć garnek pokrywką i gotować 10-15 minut (w zależności od stopnia miękkości, jaką chcemy uzyskać). Nie mieszamy kaszy w trakcie gotowania. Po ok. 15 minutach wyłączamy gaz i zostawiamy kaszę na kolejne 10 minut, aby doszła i wciągnęła pozostałą wodę. Po upływie tego czasu należy delikatnie przemieszać kaszę i pozwolić jej przez 5 minut odparować.
  • Kaszę podajemy m.in. z sosem do obiadu, gulaszem czy kotletami.

 

Kasza gryczana B2B od Melvit S.A.

Producent kaszy gryczanej Melvit S.A. od lat dostarcza największym sieciom handlowym, hurtowniom, sklepom oraz producentom artykułów spożywczych produkty spełniające najwyższe standardy jakości oraz zarządzania bezpieczeństwem żywności, takim jak: GMP, GHP, HACCP, IFS.

Jako największy w Polsce producent kaszy i płatków proponujemy ofertę, w której sprzedaż B2B została specjalnie dostosowana do potrzeb Klientów biznesowych. Gwarantujemy indywidualne rozwiązania dla różnego rodzaju przedsiębiorstw.

 

Zastosowanie kaszy gryczanej w kuchni

Kasza gryczana wytwarzana z ziaren to doskonały dodatek do dań mięsnych, gulaszów, sosów grzybowych. Świetnie sprawdza się również jako farsz do pierogów lub naleśników oraz jako składnik kotletów.